Comprar uns culots ja!

CASTELLANO

Eren prop de les 11.20 h del matí i, mentre ells pedalaven per amunt de les nostres possibilitats, perdíem de vista al nou grup d’amics que havíem aconseguit tan sols un parell d’hores abans.

Això pot sonar negatiu però definitivament no ho és, per que la d’ahir va estar per a nosaltres una jornada de gran profit!.  

A les 8.20 h i muntats a les nostres bicis, ahir diumenge amb el Guayas ens presentàvem al c/ Vilamarí nº 50 per a unir-nos a la nostra primera rodada social de ciclisme de carretera (trobada organitzada per Velodrom Studio). Al davant, teníem un sortida d’uns 80 km a una mitjana anunciada de 22 km/h. Ritme que, suposadament, serà el que hauríem de mantenir durant el nostre viatge fins a Killarney, per tant, no podíem deixar passar aquesta oportunitat.

Poc a poc va començar a aparèixer més i més gent i a l’hora de sortida, cap a les 8:40 h, ens vam posar en marxa uns 12 – 15 ciclistes de totes les edats i geometries.

La ruta ens va portar primer per la costa del Maresme (Barcelona cap al nord) i amb el Guayas anàvem resistint el tipus i aguantant el ritme, que en pla era d’uns 30 – 35 km/h. La impressió és que aquest és un ritme més aviat ràpid que es pot mantenir una estona (i aquí la gràcia de marxar dins d’un pilot compacte per que facilita bastant la feina al temps de donar seguretat) però que certament és difícil de mantenir durant llargues hores (sort, per que tampoc és el que pretenem). Això recent començava i fins aquí tot bé.

Arribant a Mataró (uns 30 km recorreguts ja) vam girar cap a l’interior per creuar un petit port de muntanya que en baixar-ho ens portaria a la Roca del Vallès per tornar des d’aquí a Barcelona seguint la carretera que voreja el riu Mogent i després el Besòs (la BV-5001).

Per curt que fos, el tram de muntanya ens va restar forces i la diferència amb el grup començava a ser més evident. Davant meu a la pujada, el ritme me’l marcava un home d’uns 65 anys que clarament se sentia més còmode que nosaltres al selló i del que si et distreies un parpelleig ja l’havies perdut de vista. Tot i així, vam salvar el port de muntanya amb força dignitat però ja, i com es veuria després, tocats de mort.

El tram de tornada (d’uns 25 km) per la BV-5001 en el paper és fàcil i pla però està ple de petits empits que són els que finalment van acabar de sentenciar el nostre destí: Eren prop de les 11.20 h del matí i, mentre ells pedalaven per amunt de les nostres possibilitats, perdíem de vista al nou grup d’amics que havíem aconseguit tan sols un parell d’hores abans. 🙂

Malgrat no tenim el registre, només pel fet que nosaltres vam completar la volta en unes quatre hores (cap a les 12.40 h arribàvem al punt d’inici, qual cosa indicaria una mitja d’uns 20 km/h), ens sembla evident que la mitjana final de la rodada va estar superior dels 22 km/hora anunciats, ja que ens vam desprendre del grup quan quedaven uns 20 km per arribar a Barcelona i ells marxaven a un ritme d’uns 30 km/hora a munt. I per com vam acabar nosaltres la volta (sigui dit, a ritme de rambla i de comprar el pa pel matí!), definitivament no podem haver arribat tant sols 20 minuts per darrera que la resta (3 hores 38 min correspondria a una mitjana de 22 km/h per a 80 km).

Malgrat tot l’anterior, i semblarà que no, però certament la d’ahir va estar una jornada de gran profit i bones experiències apreses. Vam acabar contents i haurem de veure quina cara posa el grup la propera rodada per que nosaltres no llencem pas la tovallola i la nostra intenció es tornar a plantar-nos al c/ Vilamarí nº 50 de bon matí cada cop s’anunciï una nova sortida fins que arribem de tornada a Barcelona amb ells!.

Notes mentals:

  • Comprar uns culots ja!
  • “Fes servir el plat davanter petit i no el gran.”. Això és el que em va dir un dels que guiava el grup només en sortir i en pla. Un consell força significatiu per algú com jo acostumat a utilitzar el plat gran sota la premissa que així es fa més feina i per tant es guanya més potencia. Doncs no, mirant com ho feia la resta, la gran majoria marxava amb el plat petit mantenint un ritme de pedalada força alt però lleuger (en comptes de pedalades més llargues però més dures).
  • Com va dir el Guayas: “El hombre sabía lo que había…”. Això en relació a la extremada preocupació gairebé d’infermeria que, durant el tram de muntanya, demostrava per nosaltres el mateix guia del consell anterior. I clar, l’home no s’equivocava pas…
  • No té preu: Un cop ja has recorregut els 88 km de la jornada, no hi res com tenir un grup d’amics-amics que t’esperen amb la taula parada i una calçotada a punt per ser menjada (devorada més aviat).
  • Ah… Comprar uns culots ja!. Però ja!.
Comprar_uns_culots_ja
Whatsapp leaks 01/02/17: Here it is: It was his (Guayasen’s) idea!
WhatsApp Image 2017-03-05 at 15.51.38
Like this, 88 km and more: Despite the clean hands, a calçotada was waiting for us!
Hey, and Marta…?––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
CASTELLANO

¡Comprar un culote ya!

Eran cerca de las 11:20 h de la mañana y, mientras ellos pedaleaban por sobre nuestras posibilidades, perdíamos de vista al nuevo grupo de amigos que habíamos hecho tan sólo un par de horas antes.

Esto puede sonar negativo pero definitivamente no lo es, pues la de ayer fue para nosotros ¡una jornada de gran provecho!.

A las 8:20 h y montados en nuestras bicis, ayer domingo con el Guayas nos presentábamos en la calle Vilamarí nº 50 para unirnos a nuestra primera rodada social de ciclismo de carretera (encuentro organizado por Velodrom Studio). Por delante, teníamos un salida de unos 80 km a una media anunciada de 22 km/h. Ritmo que, supuestamente, será el que tendríamos que mantener durante nuestro viaje hasta Killarney, por lo tanto, era una oportunidad que no podíamos dejar pasar.

Poco a poco empezó a llegar más y más gente y a la hora de salida, hacia las 8:40 h, nos pusimos en marcha unos 12 – 15 ciclistas de todas las edades y geometrías.

La ruta nos llevó primero por la costa del Maresme (Barcelona hacia el norte) y con el Guayas íbamos resistiendo el tipo y aguantando el ritmo, que en plano era de unos 30 – 35 km/h. La impresión es que este es un ritmo más bien rápido que se puede mantener un rato (y aquí la gracia de marchar dentro de un pelotón ya que facilita bastante el trabajo al tiempo de dar seguridad) pero que ciertamente es difícil de mantener durante largas horas (suerte, por que tampoco es lo que pretendemos). Esto recién comenzaba y hasta aquí todo bien.

Llegando a Mataró (unos 30 km recorridos ya) giramos al interior para cruzar un pequeño puerto de montaña que al bajarlo nos llevaría hasta la Roca del Vallès para, desde allí, volver a Barcelona siguiendo la carretera que bordea el río Mogent y después el Besòs (la BV-5001).

Por corto que fuese, el tramo de montaña nos restó fuerzas y la diferencia con el grupo empezó a ser más evidente. Delante de mí en la subida, el ritmo lo marcaba un hombre de unos 65 años que claramente se sentía más cómodo que nosotros en el sillín y de quien si te distraías un parpadeo ya lo habías perdido de vista. Aún así, salvamos el puerto de montaña con bastante dignidad pero ya, y cómo se vería después, tocados de muerte.

El tramo de vuelta (de unos 25 km) por la BV-5001 en el papel es fácil y plano pero está lleno de pequeños repechos que son los que finalmente acabaron de sentenciar nuestro destino: Eran cerca de las 11:20 h de la mañana y, mientras ellos pedaleaban por sobre nuestras posibilidades, perdíamos de vista al nuevo grupo de amigos que habíamos hecho tan sólo un par de horas antes. 🙂

A pesar de que no tenemos el registro, sólo por el hecho que nosotros completamos la vuelta en unas cuatro horas (a eso de las 12:40 h llegábamos al punto de inicio, lo que indicaría una media de unos 20 km/h), nos parece evidente que la media final de la rodada fue superior a los 22 km/hora anunciados, ya que nosotros nos desprendimos del grupo cuando quedaban unos 20 km para llegar a Barcelona y ellos marchaban a un ritmo de unos 30 km/hora y más. Y por como acabamos nosotros la vuelta (dicho sea, ¡a ritmo de rambla y de comprar el pan por la mañana!), definitivamente no podemos haber llegado tan sólo 20 minutos por detrás que el resto (3 horas 38 min correspondería a una media de 22 km/h para 80 km).

A pesar de todo el anterior, y parecerá que no, pero ciertamente la de ayer fue una jornada de gran provecho y buenas experiencias aprendidas. Acabamos contentos y tendremos que ver qué cara pone el grupo la próxima salida ya que nosotros no tiramos la toalla y nuestra intención se volver a plantarnos ahí en Vilamarí nº 50 de buena mañana cada vez se anuncie una nueva salida ¡hasta que regresemos con ellos de vuelta a Barcelona!.

Notas mentales:

  • ¡Comprar un culote ya!
  • “Utiliza el plato delantero pequeño y no el grande.”. Esto es lo que me dijo uno de los que guiaba el grupo tan sólo al salir y en plano. Un consejo bastante significativo para alguien como yo acostumbrado a utilizar el plato grande bajo la premisa de que así se hace más trabajo y por lo tanto se gana más potencia. Pues no, mirando como lo hacía el resto, la gran mayoría marchaba con el plato pequeño manteniendo un ritmo de pedaleada bastante alto pero ligero (en vez de pedaladas más largas pero más duras).
  • Como dijo el Guayas: “El hombre sabía lo que había…”. Esto en relación a la extremada preocupación casi de enfermería que, durante el tramo de montaña, demostraba por nosotros el mismo guía del consejo anterior. Y claro, el hombre no se equivocaba…
  • No tiene precio: Un vez ya has recorrido los 88 km de la jornada, no hay nada como tener un grupo de amigos-amigos que te esperan con la mesa lista y una calçotada a punto para ser comida (devorada más bien).
  • Ah… ¡Comprar un culote ya!. ¡Pero ya!.
Comprar_uns_culots_ja
Whatsapp leaks 01/02/17: Here it is: It was his (Guayasen’s) idea!
WhatsApp Image 2017-03-05 at 15.51.38
Like this, 88 km and more: Despite the clean hands, a calçotada was waiting for us!
Hey, and Marta…?

One thought on “Comprar uns culots ja!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s